Wednesday, 18 May 2011

မွည့္ေဆးတို႔ထားသည့္ သရက္သီးမ်ားႏွင့္ အႏၲရာယ္

သရက္သီးမ်ား လႈိင္လႈိင္ေပၚထြက္မလာမီအခ်ိန္တြင္ ေပၚဦးေပၚဖ်ား ေစ်းေကာင္း ရရွိေရးအတြက္ မရင့္မာေသးေသာ (Unmaturity) သရက္သီးမ်ားအား ခူး၍ မွည့္ေဆးမ်ားတို႔ကာ ေစ်းကြက္တြင္ ေရာင္းခ်ေနၾကသကဲ့သုိ႔ နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရး လမ္းေၾကာင္းမွ တစ္ဆင့္ ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔ေနေသာ သရက္သီးမ်ားတြင္လည္း တခ်ိဳ႕မွာ မွည့္ေဆးမ်ားတို႔ကာ တင္ပို႔ေနၾကသျဖင့္ ဝယ္ယူသူမ်ားဘက္မွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မရွိၾက၍ အဟန္႔အတား ျဖစ္ေနၾကသည္ဟု ၾကားသိရပါသည္။
မွည့္ေဆးဆိုသည္မွာ အက္သလင္းဓာတ္ေပါင္းပင္ ျဖစ္ေၾကာင္း အမ်ားသိၾကၿပီး ျဖစ္ပါသည္။ အက္သလင္းဓာတ္သည္ သဘာဝအပင္ ေဟာ္မုန္းတစ္ခု ျဖစ္၍ အပင္မ်ား၏ ႀကီးထြားမႈ၊ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈ၊ အသီးမ်ား ရင့္မွည့္ေစမႈတို႔ကို ျဖစ္ေစပါသည္။ အသီးမ်ား ရင့္မွည့္လာလွ်င္ အက္သလင္းဓာတ္ထြက္လာ၍ အစိမ္းေရာင္ ကလို႐ိုဖီးလ္ကိုအခြံမွ ဖယ္ရွားၿပီး အဝါေရာင္ (သို႔မဟုတ္) လိေမၼာ္ေရာင္သို႔ ေျပာင္းလဲပစ္သည္။

အနံ႔အရသာကိုမူ ေျပာင္းလဲပစ္ႏိုင္ျခင္း မရွိပါ။ သာမန္အားျဖင့္ သီးႏွံမ်ား၏ အသက္႐ွဴမႈ ျဖစ္စဥ္တြင္ အက္သလင္းသည္ ပမာဏ အနည္းငယ္သာထြက္ရွိ၍ သီးႏွံမ်ား အားလံုး အမွည့္ညီ၊ ေရာင္းပန္းလွေစရန္ ျပင္ပမွ အက္သလင္းဓာတ္ကို အသီးမ်ား အတြင္းသို႔ အညႇာတံမွ တို႔၍ ထည့္သြင္းၾကျခင္း ျဖစ္ပါသည္။ မွည့္ေဆးတို႔ သရက္သီး မ်ားသည္ အသက္႐ွဴမႈျဖစ္စဥ္ျမန္ဆန္၍ အရည္အေသြးမ်ား က်ဆင္းလာျခင္း၊ သိုေလွာင္ကာလ တိုေတာင္းလာျခင္းတို႔ ျဖစ္ေပၚပါသည္။
အက္သလင္းဓာတ္ သက္ေရာက္မႈသည္ နိမ့္ေသာ အပူခ်ိန္တြင္ ေႏွးေကြးေသာ္လည္း သာမန္အပူခ်ိန္တြင္ ျမန္ဆန္မႈ ရွိ၍ ပ်က္စီးမႈ ျမန္ဆန္လာပါသည္။ သရက္သီးမ်ားသည္ အဖြံ႕ၿဖိဳးဆံုးအခ်ိန္၊ ရင့္မာခ်ိန္ ေရာက္ရွိလာမွသာ အနံ႔အရသာႏွင့္ ျပည့္စံုသျဖင့္ သရက္သီးမ်ား၏ စံခ်ိန္မွီ အရည္အေသြး နိမ့္က်သြားျခင္း၊ မွည့္ေဆးသံုးထားသျဖင့္ ကိုင္တြယ္ မခံျခင္း၊ ၾကာရွည္သိုေလွာင္မထားႏိုင္ျခင္း တို႔ေၾကာင့္ ေစ်းကြက္ပ်က္ျခင္းမ်ား မရွိၾကရေလေအာင္ ဂ႐ုျပဳေဆာင္ရြက္သင့္ပါသည္။
မွည့္ေဆး (အက္သလင္း) အား သဘာဝ အတိုင္းမဟုတ္ဘဲ နည္းမ်ဳိးစံုျဖင့္ ရရွိေအာင္ ေဆာင္ရြက္သံုးစြဲၾကျခင္း ျဖစ္ပါသည္။ မွည့္ေဆးသည္ စားသံုးသူမ်ား လူသားတို႔၏ က်န္းမာေရးအား ထိေရာက္ေသာ အႏၲရာယ္ျပဳမႈ မျဖစ္ေစႏိုင္ေသာ္လည္း ကုန္သြယ္မႈကို အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ေစၿပီး ထိေရာက္ေသာ အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ ေဆးတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေၾကာင္း တင္ျပလိုက္ရပါသည္။
Ref: Commerce

0 comments:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes