Nurses Health Study အရ ပ႐ိုတင္း အသားဓာတ္ကို တိရစၦာန္ အသားမွ ရယူ စားသံုး သူမ်ားသည္ ပရိုတင္း ဓာတ္ကို အေစ့အဆန္၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး စတဲ့ အပင္မွ ရတဲ့ သက္သတ္လြတ္ အစာ (Plant Foods) မွ ရယူ သူ ေတြထက္ ေနာက္ ၁၀ စုႏွစ္ ႏွစ္ခု အတြင္း ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေသဆံုးရ မႈ ၁၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုခဲ့ေၾကာင္းလည္း ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။ သက္သတ္ လြတ္ စားသူ မ်ားဟာ အသက္ပိုရွည္ေစႏိုင္ေၾကာင္း အေထာက္အထား တစ္ ခုျဖစ္ ပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment